Сьогодні:Четвер, 25 квiтня2019

НАЦІОНАЛЬНА МЕДИЧНА ПАЛАТА УКРАЇНИ

ЗДОРОВ'Я НАЦІЇ - ДОБРОБУТ ДЕРЖАВИ!


Офіційна
веб-сторінка
Screenshot1.png

В Україні не затверджено нової цільової Державної програми щодо лікування онкологічних захворювань, а попередня вже закінчилась ще у 2016 році. Бездіяльність посадовців Міністерства охорони здоров'я є злочинною і має бути покараною.

Про це під час прес-конференції повідомив відповідальний секретар Національної медичної палати України Сергій Кравченко.

«Так, 31 грудня 2016 року в Україні закінчилась 10-ти річна програма щодо боротьби із онкологічними хворобами. У свою чергу КМУ відповідною постановою ухвалив, що міністерство охорони здоров'я протягом першого кварталу 2017 року повинно було розробити та впровадити нову державну програму щодо боротьби із онкологічними захворюваннями. Але станом на сьогодні відповідну програму не розроблено, на затвердження урядом - не винесено, і у парламенті не затверджено, а отже - коштів на реалізацію цієї програми не передбачено», - сказав він.

За словами експерта, вже понад рік Україна живе без Держаної цільової програми щодо боротьби із онкологічними захворюваннями, а це відповідно до чинного законодавства ж «злочинною бездіяльністю посадових осіб».

«В Україні відбувається злочин, який приховується від суспільства. Уляна Супрун і її заступники - це злочинці на державних посадах в Україні, оскільки вони не розробили Державної програми щодо боротьби із онкологією», - наголосив він.

Також за словами Сергія Кравченка, фінансування із державного бюджету на лікування на онкологічних хворих відбувається не на належному рівні.

«У Держбюджеті на 2018 рік мало бути закладено на галузь медицини 5% ВВП, проте виявилось, що виділяється лише 3,5% ВВП. А щоб медична галузь функціонувала достатньо ефективно, потрібно хоча б 7% ВВП», - пояснив експерт.


Пт, 9 лютого 2018, 15:45