Сьогодні:Четвер, 25 квiтня2019

НАЦІОНАЛЬНА МЕДИЧНА ПАЛАТА УКРАЇНИ

ЗДОРОВ'Я НАЦІЇ - ДОБРОБУТ ДЕРЖАВИ!


Офіційна
веб-сторінка
Screenshot.png

 Ще одна смерть зафіксована в Україні від кору. На Одещині від ускладнень цієї хвороби померла доросла людина. Цю інформацію підтвердили у Міністерстві охорони здоров'я України. Це вже другий летальний випадок з початку 2018 року. Загалом за час спалаху хвороба забрала життя семи українців, з них четверо діти.

Сергій Кравченко, відповідальний секретар НМП України:

"Чим загрозлива інфекція? Вона може призвести до тяжких ускладнень: інфекційний енцефаліт та інші хвороби, які призводять до інвалідизації. Ще один тяжкий наслідок, який може спричинити кір, це смерть людини".

Зважаючи на складну ситуацію, у МОЗі закликають громадян вакцинуватися.

Сергій Кравченко, відповідальний секретар НМП України:

"Кір - це вірусна висококонтагіозна інфекція. Тобто дуже заразна. Якщо в приміщенні буде 10 людей, один буде хворий, то захворіють із цих 10 восьмеро, а може і усі 100%. Так склалося, що це імунокерована інфекція. Для протидії цій інфекції є вакцина".

Проте чимало фахівців наголошують, що вакцини на всіх може не вистачити.

Сергій Кравченко, відповідальний секретар НМП України:

"Нам розповідають, що вакцини достатньо зараз в Україні, щоб провести вакцинацію. Це не так, тому що з 2014 року, після переходу на міжнародні закупівлі, ситуація склалася так, що закупівля вакцини на кір була проведена лише 34% від необхідної кількості. А в наявності зараз на території України вакцини приблизно 20%".

Кір, який зараз все більше вражає населення України уже наробив чимало галасу і у сусідній Польщі. Там, за різною інформацією, лікарі виявили хворобу у 5 осіб, а співробітники Державної санітарної інспекції діагностували кір у двох українців. Усі ці особи здали аналізи, результати будуть відомі наприкінці тижня. Проте майже 700 людей, які контактували з хворими, зараз мають пройти вакцинацію.

За останньою заявою, Всесвітньої організації охорони здоров'я, кір продовжує поширюватися на території України. Крім того, складна ситуація через цю хворобу склалася у Греції, Італії, Румунії.

NEWS NETWORK 


Ср, 17 сiчня 2018, 19:35