Сьогодні:П'ятниця, 5 липня2019

НАЦІОНАЛЬНА МЕДИЧНА ПАЛАТА УКРАЇНИ

ЗДОРОВ'Я НАЦІЇ - ДОБРОБУТ ДЕРЖАВИ!


Офіційна
веб-сторінка
1442857108_medicina.jpg

Вже неодноразово центральні українські ЗМІ висвітлювали проблему поборів під назвою “фінансовий план за місяць” в медичному об’єднанні ТМО “Київська стоматологія”.
Ще в часи Майдану стоматологи котрі після роботи приходили на майдан в підтримку протестуючих проти режиму, самі розпочали нелегку боротьбу проти режиму тодішнього керівництва. На той час медичне об’єднання називалося ТМО “Стоматологія” яке очолював такий собі ставленик депутата Олександра Пабата – Юрій Пуденко. Коли громадські активісти та журналісти взялися за цього персонажа, то очільник Департаменту охорони здоров’я Віталій Мохарєв і безпосередній керівник ТМО “Стоматологія” показово звільнив Юрія Пуденка і розпочав реорганізацію установи, після чого ТМО “Стоматологія” була перейменована в ТМО “Київська стоматологія”, а Віталій Мохарєв після свого звільнення перейшов на посаду директором сюди. Детальніше про київські реформи можна почитати тут: http://www.spicykyiv.com.ua/reformy-po-kyjivsky-vkrasty-likarni-analiz-reformy-vid-nezalezhnoho-zhurnalista/

ТМО Київська Стоматологія - засідання профспілокОтже враховуючи вище написане, можна собі тільки представити що за цей та минулий рік прийшлось пережити тим лікарям, котрі розпочали нерівну боротьбу. На сьогодні вже є певний успіх цієї нерівної боротьби, в п’ятницю 30 жовтня 2015 року відбулося друге засідання незалежної медичної профспілки в стоматологічній поліклініці місті Київ по вул. Маршала Малиновського де було створено профспілковий комітет, та обрано головою незалежної профспілки лікаря – стоматолога Олексія Познякова.

З самого початку їхньої боротьби, особисто підтримував їх та неодноразово звертався в різні установи для підтримки, скажу чесно нелегко було це зробити, але дякуючи всім хто допомагав вдалося отримати цю невеличку перемогу.

Після засідання профспілки, пан Олексій розповів, що керівництво ТМО “Київська стоматологія” та адміністрація лікарні дали обіцянку не вмішуватись в роботу профспілки, та всебічно сприяти створенню незалежного органу, котрий покладе край корупції в стоматологічній галузі Києва.


Але як видно на відео, засідання відбулось в коридорі бо за різних причин приміщення для проведення зборів не було надане, а також приходили різні люди та намагалися зірвати збори. Але як повідомляє новообраний голова профспілки Олексій Позняков, дуже багато медичних працівників пишуть заяви про вступ в новостворену структуру. Також після розголосу про створення профспілки з інших поліклінік почали надходити сигнали про долучення до спільної роботи.

Редакція газети “Київ з Перцем” звертається до всіх медичних працівників, щоб ті долучалися до незалежного органу, адже тільки від кожного з Вас залежить коли наступить край корупції, сьогодні чи вчора.
Лікар не може бути слугою свого боса!

Незалежний журналіст Роман РЕВЕДЖУК

Суспільно-політична газета "Київ з перцем"


Пт, 30 жовтня 2015, 18:45